Ads Top

Eerste uitspraken Tuchtcommissie Banken in dossier herstelde hypotheekadviezen

Vrijdag 17 augustus heeft de Tuchtcommissie Banken uitspraak gedaan in tien van de 76 zaken in het dossier herstelde hypotheekadviezen van ABN Amro. Aan alle tien medewerkers, allemaal werkzaam als hypotheekadviseur, is een beroepsverbod opgelegd variërend van een aantal weken, afhankelijk van het aantal keren dat een handtekening gekopieerd is.

Iedereen die de bankierseed aflegt, valt onder het tuchtrecht. De Stichting Tuchtrecht Banken (STB) ziet hierop toe. Omdat de bank zich hieraan gecommitteerd heeft, heeft ABN AMRO het dossier herstelde hypotheekadviezen zelf in juni 2017 aangemeld bij de STB. Dit was nadat de bank de betrokken medewerkers al arbeidsrechtelijke sancties had opgelegd én de afdeling Conduct een zogeheten grondoorzakenonderzoek had uitgevoerd. In totaal gaat het om 76 hypotheekadviseurs. Het is nog niet bekend wanneer de andere 66 medewerkers een uitspraak in hun zaak kunnen verwachten. De STB heeft de uitspraken dinsdag 21 augustus op hun website gepubliceerd.

De tien medewerkers hebben een zogeheten beroepsverbod opgelegd gekregen. Dat betekent dat zij voor een bepaalde tijd niet werkzaam mogen zijn binnen de bancaire sector. De bank zal dit naleven, maar daarin wel rekening houden met de belangen van alle betrokken medewerkers. Bij vergelijkbare zaken legde de Tuchtcommissie Banken eerder beroepsverboden van minimaal drie maanden op.
Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.