Ads Top

BNG Bank en VNG dagen ondernemers uit tot verduurzaming

BNG Bank en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten roepen ondernemers op mee te doen aan de Global Goals Social Impact Challenge. Ze vragen ondernemers om ideeën die gemeentelijk duurzaamheidsbeleid ondersteunen. Goede ideeën maken kans op financiering vanaf een bedrag van 100.000 euro. Inzenden kan tot en met 9 september.

De ideeën moeten bijdragen aan doel 12: ‘Verantwoorde productie en consumptie’ van de in 2015 door de VN vastgestelde Global Goals for Sustainable Development. Bijna alle landen ter wereld, inclusief Nederland, hebben zich gecommitteerd aan deze duurzaamheidsagenda voor 2030. In Nederland werken gemeenten via de Gemeenten4GlobalGoals campagne, waarbij ruim 60 gemeenten zijn aangesloten, samen aan het behalen van de Global Goals agenda.

Sinds 2017 werken BNG Bank en de VNG samen om gemeenten te stimuleren om concreet invulling te geven aan de Global Goals. Zo organiseren de partners in september regionale bijeenkomsten voor gemeentebestuurders over de Global Goals.

Met de Global Goals Social Impact Challenge dagen BNG Bank en de VNG ondernemers uit om creatieve en financierbare oplossingen aan te dragen die bruikbaar zijn voor de implementatie van gemeentelijk duurzaamheidsbeleid.

Vanaf nu tot uiterlijk 9 september kunnen ondernemers ideeën indienen bij BNG Bank en de VNG, via de website www.vng.nl/global-goals-social-impact-challenge.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.