Ads Top

ING boekt nettoresultaat van € 1.429 miljoen


Het onderliggend resultaat voor belastingen van ING over het tweede kwartaal van 2018 bedroeg ruim 2 miljard euro. In het tweede kwartaal boekte de bank een nettowinst van 1.429 miljoen euro. Dat is een stijging van 4,2 procent vergeleken met dezelfde periode over 2017. Aandeelhouders kunnen een interimdividend van 0,24 euro per aandeel tegemoet zien.

De netto kernkredietverlening steeg gedurende het tweede kwartaal met 14,2 miljard door een goed gespreide en gedisciplineerde groei bij zowel Retail als Wholesale Banking, aldus topman Ralph Hamers. 'We blijven ons richten op een gezonde balans tussen risico en rendement.'

De rente-inkomsten stegen met 2,4 procent, terwijl de commissie-inkomsten met slechts 0,4 procent groeiden.

Het aantal primaire klanten steeg in het tweede kwartaal met 400.000 tot 12,0 miljoen. Het totaal aantal particuliere klanten kwam uit op 38,2 miljoen.

ING maakte vandaag ook bekend dat het is gestopt met de financiering van de nieuwe Punta Catalina-kolencentrale in de Dominicaanse Republiek. De lening, goed voor naar verluidt tientallen miljoenen euro's, is overgedaan aan een andere partij. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.