Ads Top

NN Group benoemt management voor het gecombineerde Nederlandse bedrijf

NN Group, waarvan Nationale-Nederlanden een onderdeel is, heeft per 12 april Delta Lloyd overgenomen. De gecombineerde onderneming gaat verder als 'toonaangevende speler' op het gebied van verzekeren en pensioenen in de Nederlandse markt, met een sterke marktpositie in België en met een aantrekkelijk aanbod in vermogensbeheer en bankieren.

Nu de overname is afgerond start het integratieproces. In de loop van dit jaar zal meer bekend worden gemaakt over de bedrijfsstrategie voor de toekomst. De integratie wordt geleid door de Management Board van NN Group.

NN Group heeft al wel de CEO’s benoemd voor onderdelen van het gecombineerde bedrijf, in Nederland. Het betreft de CEO’s van de bedrijfsonderdelen Leven, Schade & Inkomen en Bank, die rapporteren aan David Knibbe, CEO Nationale-Nederlanden/CEO Delta Lloyd:
 Michel van Elk (1962), CEO Nationale-Nederlanden Leven/CEO Delta Lloyd Leven
 Leon van Riet (1964), CEO Nationale-Nederlanden Schade & Inkomen/CEO Delta Lloyd Schade & Inkomen, tevens eindverantwoordelijk voor de ABN AMRO joint venture
 Erik Muetstege (1960), CEO Nationale-Nederlanden Bank/CEO Delta Lloyd Bank

Daarnaast worden er, onder voorbehoud van goedkeuring van DNB en de Ondernemingsraad, vier directeuren benoemd, die verantwoordelijk zijn voor de samenvoeging van de afdelingen van de twee Levenbedrijven en bankactiviteiten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.