Ads Top

Nationale Omruilactie van Willem-Alexander tientje vandaag gestart

Vandaag is ter ere van de 50e verjaardag van Koning Willem-Alexander de officiële Nationale Omruilactie van gestart gegaan. Er zijn 10.000 zwaar verzilverde tientjes door het Amsterdams MuntKantoor beschikbaar gesteld, die voor 10 euro kunnen worden omgeruild. De Nationale Omruilactie is vandaag begonnen, nu het ontwerp van het officiële Koning Willem-Alexander tientje is bekendgemaakt. Dit wettige betaalmiddel zal eind april beschikbaar zijn.

Deze speciale munt wordt uitgegeven door het Ministerie van Financiën en heeft een waarde van 10 euro. Er kan vanaf vandaag worden ingeschreven om in aanmerking te komen voor deze unieke schaarse munt. Op de speciale website www.nationale-omruilactie.nl  kan elk huishouden één omruilverzoek indienen. Omdat er veel meer dan 10.000 inschrijvingen worden verwacht, zullen de 10.000 sets middels loting door de notaris worden toegewezen.

De munt is een wettig betaalmiddel en vertegenwoordigd dus een waarde van tien euro. Men kan deze munt ook altijd gewoon gebruiken. De munt kan alleen maar meer waard worden. Net als de eerdere speciale herdenkingsmunten die door het Ministerie van Financiën werden uitgegeven.

De nieuwste Willem-Alexander euro is ontworpen door het ontwerpersduo Persijn Broersen & Margit Lukács. Op de voorzijde is het profiel van onze Koning Willem-Alexander, kijkend naar rechts, te zien. Op de andere zijde staat een zeemansknoop afgebeeld. Het randschrift is Vertegenwoordigen Samenbinden en Aanmoedigen. Op de munt kijkt Willem-Alexander naar rechts, waar zijn moeder altijd naar links keek. Dat is gebruikelijk bij munten: de nieuwe koning of koningin kijkt de voorganger altijd recht aan.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.