Ads Top

Nieuw 50 eurobiljet broodnodig in aanpak vals geld

Het nieuwe 50 eurobiljet komt vanaf aanstaande dinsdag in omloop en dat is broodnodig. Bijna 75 procent van de valse biljetten is namelijk het biljet van 50 euro. In het nieuwe biljet zijn een aantal kenmerken verbeterd, waardoor het nog moeilijker wordt om het biljet na te maken. Denk hierbij onder andere aan voelbare inkt en een portretwatermerk.

In 2016 werden 47.000 valse biljetten in Nederland onderschept. Dat zijn er gemiddeld een kleine duizend per week. Vals geld vindt zijn weg bijna altijd richting winkeliers en blijft naast overvallen en diefstal een lucratieve business. Het was dus noodzaak dat het biljet werd vervangen.

Detailhandel Nederland ziet eind 2018 het aandeel contant dalen naar 40 procent. “Die omslag is al ingezet. Contant geld zal de komende jaren niet verdwijnen, cashless is nog een utopie.

Vals geld zullen we blijven tegenkomen. Betere opsporing, betere Europese samenwerking en harder optreden tegen valsemunters blijft de dringende oproep van de brancheorganisatie.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.