Ads Top

ABN AMRO benoemt Zafar Khan tot Hoofd Coverage, Corporate & Institutional Banking in het Verenigd Koninkrijk

ABN AMRO heeft opnieuw een belangrijke stap gezet in haar streven naar duurzame internationale groei: per 24 april is Zafar Khan benoemd tot Hoofd Coverage, Corporate & Institutional Banking in het Verenigd Koninkrijk. “Zafar gaat leiding geven aan de expansie van de bank in dit land onder middelgrote en grote Britse ondernemingen met internationale activiteiten. Hierbij zal hij nauw samenwerken met de andere business lines in het Verenigd Koninkrijk en met de productspecialisten in Nederland”, aldus Robbert Booij, Country Executive UK voor ABN AMRO.

Zafar Khan is met ruim 25 jaar bankervaring, waarvan 24 jaar bij Citigroup in Londen en New York, een specialist op dit gebied. Hij heeft een zeer brede ervaring met Corporate Banking Coverage. Khan beschikt niet alleen over diepgaande kennis van de sector, maar heeft ook veel inzicht in producten als schuldinstrumenten en transactiebankieren. Dit is onder andere te danken aan zijn ervaring met geld- en kapitaalmarkten, asset-based financiering en risicomanagement. Verder heeft hij een goede reputatie voor het succesvol uitbouwen van sectorteams op het gebied van corporate banking.

In augustus 2016 maakte ABN AMRO bekend haar internationale activiteiten te willen uitbreiden. Deze ambitie betreft de groei van corporate banking-activiteiten in Duitsland, Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk in de sectoren waarin de bank over deskundigheid beschikt, waaronder Clearing, Asset-Based Lending, Global Markets, International Desks en Financial Institutions. In oktober 2016 benoemde ABN AMRO Stefan Meine tot Hoofd Corporate Banking in Duitsland om de uitbreiding van de activiteiten van de bank in Duitsland aan te sturen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.