Ads Top

Negen procent is van plan te wisselen van zorgverzekering

Van de Nederlanders overweegt negen procent om per 2014 van zorgverzekering te wisselen. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door ZorgWijzer.nl onder 682 respondenten. Elf procent twijfelt op dit moment nog en 80 procent geeft aan bij de huidige zorgverzekeraar te blijven volgend jaar.
Dit is bijna twee procent meer dan in 2013 toen 1,2 miljoen Nederlanders (7,2 procent) zijn gewisseld van zorgverzekering. Al is de uitkomst niet opvallend, aangezien het aantal Nederlanders dat is overgestapt sinds de invoering van het huidige zorgverzekeringsstelsel in 2008 alleen maar is gestegen.
De voornaamste reden voor de Nederlanders die per 2014 willen overstappen van zorgverzekering is dat zij een lagere zorgpremie willen gaan betalen. In deze tijd van bezuinigingen is het meegenomen als er bespaard kan worden op een vaste kostenpost als de zorgverzekering. Van de negen procent gaf slechts een enkeling als reden aan dat hij of zij ontevreden is over de huidige zorgverzekeraar en daarom de overstap wilt maken.
De twijfelaars (elf procent) gaven aan dat zij liever nog wachten totdat de zorgpremies bekend zijn gemaakt voor 2014 wat in de maanden oktober en november zal gebeuren. Ook is als reden opgegeven dat het nog afhangt of het eigen risico er dit jaar nog wel of niet helemaal doorheen gaat. De Nederlanders die niet over zullen stappen van zorgverzekering geven als voornaamste reden aan tevreden te zijn met de huidige zorgverzekeraar of premie.
In de leeftijdscategorie 18 tot en met 25 jaar ligt het percentage met zeventien procent het hoogst. Bij de 65 plussers ligt dit percentage het laagst, daar is slechts een half porcent van plan over te stappen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.