Ads Top

Gezinnen met hogere inkomens gaan er duizenden euro's op achteruit

Gezinnen met hogere inkomens gaan er in de voorgenomen kabinetsplannen voor lastenverzwaring in de komende jaren duizenden euro's op achteruit. Daarbij neemt het effect op de koopkracht na volgend jaar toe. In de discussie wordt nu vooral gefocust op de koopkrachtplaatjes van 2014. Zo gaat een gezin (2x modaal en 1,5x modaal) met twee kinderen en een hypotheek (400.000 euro) er in 2014 1.263 euro netto op achteruit en dat loopt op tot 2.483 euro netto in 2016. Een alleenstaande (bruto 90.000 euro) met hypotheek 500.000 euro levert in 2014 netto 1.331 euro in en heeft in 2016 een min van 2.906 euro. Bij de gezinnen met de hoogste inkomens kan het koopkrachtverlies oplopen tot duizenden euro's. Dit blijkt uit nieuwe berekeningen van de onafhankelijke vergelijkingssite ZorgKiezer.nl.
Veel mensen vragen zich af wat de effecten van de kabinetsplannen zullen zijn op hun koopkracht. Daarom is vandaag een rekentool gelanceerd waarop berekend kan worden wat de kabinetsplannen betekenen voor je koopkracht in de komende jaren.
De kabinetsplannen hebben grote gevolgen voor de koopkracht van mensen, zowel in positieve als negatieve zin. Maar het zijn zoveel maatregelen tegelijkertijd, bijvoorbeeld de aanpassing van de heffingskorting en arbeidskorting, de kind regelingen en zorgtoeslag maar ook de hypotheekrenteaftrek en belastingschijven, dat mensen het overzicht kwijt zijn.
ZorgKiezer.nl maakte eerder een rekentool tijdens de plannen voor de inkomensafhankelijke zorgpremie. Die tool was toen zeer populair en werd binnen een paar dagen ruim 500.000 keer geraadpleegd.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.