Ads Top

Aegon kondigt inkoop aandelen aan

Aegon begint met de inkoop van circa 19 miljoen eigen aandelen om het verwateringseffect tegen te gaan van het in aandelen uitbetaalde interimdividend 2013. Ongeveer 55% van de aandeelhouders heeft gekozen voor een dividend in contanten. De resterende 45% heeft een keuze gemaakt voor een dividend in aandelen. Als gevolg daarvan zijn er 19.047.358 nieuwe gewone aandelen uitgegeven op 13 september 2013.
Aegon heeft zich verplicht tot inkoop van deze gewone aandelen via een overeenkomst met een derde partij. Deze transactie wordt naar verwachting vóór 16 oktober 2013 afgerond. Op grond van de overeenkomst zal Aegon eigen aandelen inkopen tegen de dagelijkse naar volume gewogen gemiddelde prijs. Aegon zal wekelijks op zijn website berichten over het verloop van de transactie: http://www.aegon.com/sharebuyback.
Op de eerstvolgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 24 mei 2014 zal Aegon aandeelhouders toestemming vragen om in te stemmen met intrekking van alle aandelen die in het kader van dit programma zijn ingekocht. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.