Ads Top

Belastingdienst int ruim 4 miljoen euro bij stop-en-betaalacties

De Belastingdienst heeft tot 1 augustus van dit jaar ruim 4 miljoen euro aan openstaande belastingschulden geïnd bij stop-en-betaalacties. Daarnaast werden ruim 6.000 auto's in beslag genomen. Dat maakte staatssecretaris Frans Weekers van Financiën vandaag bekend tijdens een grote actie in het centrum van Den Haag.
Staatssecretaris Weekers: "Mensen die hun belastingschuld ook na meerdere herinneringen niet betalen, lopen het risico aan de kant te worden gezet tijdens een stop-en-betaalactie. Dan is het boter bij de vis of je auto wordt in beslag genomen".
Een ANPR actie is één van de manieren om ervoor te zorgen dat mensen voldoen aan hun belastingplicht. Door middel van automatische nummerherkenning kunnen auto’s van mensen met een openstaande belastingschuld snel en efficiënt worden geselecteerd uit grote hoeveelheden voertuigen in drukke verkeersstromen. Het is dus een effectieve en efficiënte manier voor de Belastingdienst om zichtbaar toezicht te houden. Bij dergelijke acties maakt de fiscus gebruik van eigen ANPR-auto’s en wordt meestal samengewerkt met politie, RDW, Koninklijke Marechaussee, Douane en Inspectie Leefomgeving en Transport.
De Belastingdienst zet de ANPR-auto's ook in voor het toezicht op andere autobelastingen  zoals de motorrijtuigenbelasting, eurovignetten, privégebruik auto en bpm. Vorig jaar legde de Belastingdienst voor bijna 37 miljoen euro naheffingsaanslagen op voor deze belastingen. Naast beelden van de eigen ANPR-auto’s krijgt de Belastingdienst contra-informatie uit de samenwerking met andere overheidsinstanties zoals de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie en er wordt gebruik gemaakt van gegevens van derden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.