Ads Top

Minister Dijsselbloem, Van Straalen en Elderson bezoeken de OveropIBAN-bus in Den Haag

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën brengt woensdagmiddag 11 september samen met Michaël van Straalen (MKB-Nederland) en Frank Elderson (DNB) een bezoek aan de OveropIBAN-bus op het Buitenhof in Den Haag. Hiermee willen zij de aandacht vestigen op de overstap op SEPA, de nieuwe standaard voor Europees betalingsverkeer die vanaf 1 februari 2014 ingaat. Dit bezoek is onderdeel van de landelijke najaarscampagne Over-op-IBAN, welke vooral als doel heeft het midden- en kleinbedrijf (mkb) te bewegen tijdig de noodzakelijke voorbereidingen te treffen.
Vanaf 1 februari 2014 heeft Europa één gezamenlijke betaalmarkt (SEPA) waarin we overal op dezelfde manier betalen met de euro. Alle rekeningnummers worden vervangen door internationale rekeningnummers (IBAN). Zonder dat het grote publiek het echt merkt, voltrekt zich met de overgang naar SEPA achter de schermen de grootste technische verandering sinds het bestaan van ons betalingsverkeer.
Veel Nederlandse bedrijven zijn nu nog in de opstartfase om de noodzakelijke aanpassingen door te voeren. De Nederlandsche Bank (DNB) is daarom namens het Nationaal Forum SEPA-Migratie (NFS) een landelijke najaarscampagne gestart met als doel Nederland, en in het bijzonder het mkb, te informeren en activeren voor de overstap op IBAN. Twee maanden lang zal hiervoor een speciale OveropIBAN-bus door het land rijden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.