Ads Top

Winst ABN Amro bijna een miljard

ABN Amro heeft de nettowinst afgelopen jaar met 38 procent zien stijgen naar 948 miljoen euro. In het vierde kwartaal boekte de bank wel een nettoverlies van 97 miljoen euro als gevolg van kosten voor de integratie van de onderdelen van het voormalige Fortis in het concern.
De kredietvoorzieningen waren in 2012 lager vanwege een 125 miljoen euro vrijval voor belasting uit de Griekse voorzieningen versus 880 miljoen euro dotatie voor belasting in 2011. Exclusief het effect van de Griekse exposures waren de kredietvoorzieningen aanzienlijk hoger dan in 2011.
Volgens topman Gerrit Zalm was 2012 een belangrijk jaar, waarin de integratie werd afgerond. 'Vier jaar geleden ontwikkelden wij plannen voor de integratie van ABN AMRO en Fortis Bank Nederland. Met genoegen stel ik vast dat wij deze complexe operatie met relatief weinig overlast voor onze klanten, op schema en binnen het budget hebben afgerond, terwijl de beoogde efficiëntieverbeteringen zijn gerealiseerd.'
De komende jaren zijn er vijf strategische prioriteiten: klantbelang centraal, investeren in onze toekomst (IT, medewerkers en duurzaamheid), een sterk commitment aan een gematigd risicoprofiel, nastreven van selectieve internationale groei en verbeteren van de winstgevendheid.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.