Ads Top

CEO Tom Kliphuis vertrekt bij Nationale-Nederlanden

Tom Kliphuis, CEO van Nationale-Nederlanden en van ING Insurance Benelux, vertrekt per 1 april 2013. De verantwoordelijkheden voor België en Luxemburg worden vanaf dat moment overgenomen door David Knibbe, CEO ING Verzekeren Centraal en Rest van Europa. De verschillende business units van Nationale-Nederlanden gaan direct rapporteren aan Lard Friese, lid van de Management Board Eurasia en verantwoordelijk voor de Europese Verzekeringsactiviteiten. Hij begeleidt het verzekeringsbedrijf verder in de herstructureringsoperatie, die in november vorig jaar is aangekondigd.
Dat Tom Kliphuis Nationale-Nederlanden verlaat, is weloverwogen: “De laatste fase van de herstructureringsoperatie van Nationale-Nederlanden breekt aan en bij ingrijpende veranderingen is het in het belang van een bedrijf dat structuur en governance naar de toekomst toe helder en transparant zijn. Na 25 jaar heb ik dit moment aangegrepen om een besluit over mijn eigen toekomst te nemen.“
Tom Kliphuis werkt sinds 1988 bij ING, waar hij internationaal meerdere directie posities heeft bekleed. Sinds 2000 is hij CEO van ING Afore Mexico, ING Chili en ING Insurance Centraal en Rest van Europa geweest. Zijn huidige rol als CEO van Nationale-Nederlanden en CEO van Insurance Benelux vervult hij sinds 1 januari 2011.
In de voorbereidingen naar een zelfstandige toekomst worden deze zomer de huidige regionale hoofdkantoren voor Verzekeren Benelux en Verzekeren Centraal en Rest van Europa samengevoegd. Lard Friese zal als lid van de ING Management Board Insurance EurAsia ook Nationale-Nederlanden gaan aansturen: “Ik wil Tom bedanken voor zijn toewijding en zijn jarenlange betrokkenheid bij ING en wens hem alle succes bij zijn toekomstplannen.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.