Ads Top

'Niet terugvorderen BTW kost bedrijven miljarden'

Jaarlijks wordt 73 procent aan BTW niet teruggevorderd door bedrijven. Vooral organisaties die veel zakenreizen organiseren, en dus veel BTW betalen, laten hierdoor heel wat geld liggen. BCD Travel, gespecialiseerd zakenreismanagement in de Benelux, heeft een samenwerking afgesloten met Taxeo. Samen komen ze als eerste op de markt met een oplossing voor het automatisch terugvorderen van BTW.
Het proces om BTW terug te vorderen verschilt in de EU per land en is erg tijdrovend en ingewikkeld, waardoor bedrijven er vaak niet aan beginnen. Voor organisaties die veel internationale zakenreizen organiseren, en op alle uitgaven BTW betalen, is dit een onnodig hoge kostenpost.
'De terugvorderingen waarop je als bedrijf wettelijk recht hebt laten vallen is ronduit absurd. Zo’n 73 procent (omgerekend 5,5 miljard euro) aan BTW blijft jaarlijks gewoon op tafel liggen. De belangrijkste reden daarvoor is het complexe terugvorderingsproces. Om dat voor onze klanten te vereenvoudigen introduceert BCD Travel samen met Taxeo nu een betaalbare oplossing waarbij dat hele proces geautomatiseerd wordt. Zo verliezen bedrijven geen tijd, en besparen ze tienduizenden euro’s per jaar', zegt Diederik Banken, Vice President Commercial voor de Benelux bij BCD Travel.
Ook voor organisaties die wel steeds BTW terugvorderen, komt de oplossing goed van pas. Namelijk 40 procent van de facturen verbonden aan een zakenreis voldoet niet aan de terugvorderingsregels. Met deze BTW-oplossing krijgen klanten een Taxeo-identificatienummer dat bij de deelnemende leveranciers wordt vastgelegd. Die leveranciers bezorgen Taxeo via een geautomatiseerd proces de juiste gegevens ter verwerking en terugbetaling.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.