Ads Top

Keurmerk verzekert tegen wanbetalers

Bedrijven die zelf netjes hun facturen betalen komen in de problemen door klanten die de betalingstermijn steeds verder overschrijden. Nette betalers kunnen nu lid worden van Register en het keurmerk Bestrijding Betalingsachterstanden gebruiken op hun website. Zij kunnen klanten die niet betalen, door Register op de zwarte lijst laten plaatsen. Andere leveranciers kunnen daar ook over geïnformeerd worden, met alle risico’s vandien voor de wanbetaler. Met een tweede melding kan zelfs een faillissementsaanvraag als drukmiddel worden gebruikt. De ervaring leert dat bedrijven onder deze druk hun facturen sneller betalen. Voor tien euro per maand kan elk bedrijf zich nu tegen wanbetalers verzekeren.
Afgelopen week trad de wet Bestrijding Betalingsachterstanden in werking en hebben leveranciers een wettelijke stok achter de deur voor klanten die te laat betalen. Register voegt daar een praktische stok achter de deur aan toe. Wordt een bedrijf aangemeld voor de zwarte lijst dan ontvangt het eerst een verificatiemail en een laatste kans de factuur te betalen - of een betalingsregeling overeen te komen, als de leverancier daarmee akkoord gaat.
Als de gemiddelde betalingstermijn van 60 dagen kan worden verkort tot 50 dagen gaat het totale debiteurensaldo jaarlijks niet zes maar zeven keer rond, waardoor de liquiditeit van de bedrijven met 1/6 stijgt. Dat is de financiële ruimte die bedrijven extra kunnen gebruiken voor vermindering van het bankkrediet of investeringen. Een goede prikkel voor de economie.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.