Ads Top

Klachten na overname Deutsche Bank

Detailhandel Nederland wil dat er een onderzoek komt naar de problemen die klanten ervaren bij de overgang van ABN-AMRO naar Deutsche Bank. Sinds de overname komen er bij Detailhandel Nederland diverse klachten binnen over de dienstverlening en service van Deutsche Bank. Detailhandel Nederland wil weten of consumenten en winkeliers onnodige overlast ervaren als gevolg van de overname. Bovendien moet uit dit onderzoek blijken of de problemen inmiddels definitief verholpen en gecompenseerd zijn. Herhaaldelijk aandringen bij Deutsche Bank om tot een bevredigende oplossing te komen is vooralsnog op niets uitgelopen.
In 2010 is een aantal onderdelen van ABN AMRO overgenomen door Deutsche Bank. Het ging om HBU, dertien kantoren die zich op het midden- en kleinbedrijf richten, IFN Finance en twee zakelijke kantoren in Amsterdam en Eindhoven. Maar liefst 34.000 klanten maakten daardoor noodgedwongen een overstap naar Deutsche Bank.
Sinds de overname ontvangt Detailhandel Nederland klachten uit de particuliere en zakelijke markt over de (tijdelijke) achteruitgang van de kwaliteit en service van Deutsche Bank. Zo zijn er afgelopen zomer meerdere storingen geweest waardoor internetbankieren niet mogelijk was. Daarnaast verslechterden volgens ondernemers de voorwaarden en service en wordt het hen moeilijk gemaakt over te stappen naar een andere bank. Ook komen klachten binnen over het verlies van gegevens en het geen gebruik kunnen maken van iDEAL.
Detailhandel Nederland dringt bij AFM aan op een onderzoek. De recente nationalisatie van SNS maakt duidelijk dat de onrust in de bankensector nog lang niet voorbij is. Naast onafhankelijk toezicht van de AFM is een kritische zelfregulerende houding van bankenzijde nodig. Tom Ponjee, secretaris Betalingsverkeer van Detailhandel Nederland: “Wij willen voorkomen dat winkeliers en consumenten bij toekomstige overnames met dezelfde problemen te maken krijgen. Hiervoor dient een aanbeveling te komen die strikt wordt nageleefd. Bovendien moeten de genoemde problemen zo snel mogelijk worden verholpen.” 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.