Ads Top

Fiscaal vriendelijk omzetten aflossingsvrije hypotheek nog mogelijk

Volgens de regelgeving is het tot 1 april 2013 mogelijk om een aflossingsvrije hypotheek of een deel ervan om te zetten naar een (bank)spaarhypotheek. In de praktijk blijkt dat aanbieders echter geen aanvragen meer accepteren. Huizenbezitters met een aflossingsvrije hypotheek kunnen deze maand echter nog wel terecht bij Van Bruggen Adviesgroep om een rekening te openen, waarmee zij fiscaal vriendelijk vermogen kunnen opbouwen om hun aflossingsvrije hypotheek af te lossen. Hierna zijn er geen mogelijkheden meer om een aflossingsvrije hypotheek om te zetten en gebruik te maken van het fiscale voordeel dat de hypotheekrenteaftrek biedt.
Pieter van Tuinen, algemeen directeur van Van Bruggen Adviesgroep: "Ondanks ons dringende verzoek om de deadline van 1 april te verruimen, heeft minister Blok besloten dat er geen uitstel volgt. Dit besluit staat natuurlijk haaks op het uitgangspunt om de hypotheekschuld in Nederland terug te dringen. Juist nu mensen zich bewust worden van de noodzaak van het omzetten van een aflossingsvrije hypotheek komt de overheid met beperkende maatregelen.
Dit betekent dat na 1 april een aflossingsvrije hypotheek alleen nog omgezet kan worden naar een annuïteiten- of lineaire hypotheek. Een andere mogelijkheid is dat men maandelijks of jaarlijks aflost op de hypotheek. In beide gevallen profiteert de huizenbezitter echter niet van het fiscale voordeel dat de hypotheekrenteaftrek oplevert. Mensen die nu nog hun aflossingsvrije hypotheek of een deel ervan willen omzetten naar een (bank)spaarhypotheek hebben deze maand nog wel de mogelijkheid om een speciale rekening, de zogenaamde BEW (Beleggingsrecht Eigen Woning), te openen waarop zij maandelijks of jaarlijks een bedrag kunnen storten. Na 20 jaar bestaat de mogelijkheid om de inleg en het rendement belastingvrij op te nemen om de hypotheek geheel of gedeeltelijk af te lossen. Tevens kan deze rekening na 1 april altijd nog omgezet worden naar een (bank)spaarhypotheek. Zeker voor huizenbezitters met een (grotendeels) aflossingsvrije hypotheek is dit een aantrekkelijke mogelijkheid." Een ieder die wil weten wat er in zijn specifieke situatie mogelijk is, kan contact opnemen met Van Bruggen Adviesgroep via het gratis telefoonnummer 0800 - 1800.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.