Ads Top

ING wil dienst op maat leveren

ING Nederland gaat in 2013 investeren in meer persoonlijke aandacht en advies voor haar klanten, zo laat de bank weten. Zo zal de bank klanten meer service op maat gaan bieden in nieuwe ING Advieskantoren. Ook zullen de adviseurs steeds meer worden ingezet bij de online dienstverlening. De bank wil haar leidende positie in mobiel bankieren uitbouwen. Ook komend jaar wordt daarom volop geïnvesteerd in innovaties op het gebied van mobiel bankieren. Dit maakt ING Nederland bekend in het ING Journaal, waarmee zij klanten en stakeholders informeert over de actuele ontwikkelingen en resultaten van het bankbedrijf in Nederland.
Door de uitdagende marktomstandigheden in 2012, heeft ING hogere voorzieningen moeten treffen en kosten moeten maken om mogelijke risico’s af te dekken. Nick Jue, directievoorzitter van ING Nederland: 'Het resultaat voor belastingen van Retail Banking Nederland kwam in 2012 uit op 878 miljoen. We zien, net als onze concurrenten, dat er door de economische tegenwind minder vraag is naar kredieten en hypotheken. Maar het aantal nieuwe spaarders en het gemiddelde spaarsaldo van onze bestaande particuliere en zakelijke klanten hebben we het afgelopen jaar flink zien toenemen. Daarnaast zijn we er ook in geslaagd om onze algemene kosten goed onder controle te houden.'
De bank wil op het gebied van mobiel bankieren haar leidende positie in 2013 uitbouwen en blijven innoveren. Zo start de bank dit jaar met de mogelijkheid om met een mobiele telefoon bij de kassa te betalen. ING verwacht dat over twee jaar 95% van alle klantcontacten, via de tablet en de smartphone zal verlopen. Nu al maken meer dan 1,1 miljoen klanten gebruik van de ING Mobiel Bankieren app.
ING wil ook de voorkeursbank van Nederland worden. Om dit te bereiken, staan voor de bank drie elementen centraal: gemak, deskundigheid delen en betrokkenheid bij de klant. Bovenal wil ING een bank zijn waar klanten graag komen en eenvoudig hun dagelijkse bankzaken kunnen regelen. Daarbij hoort ook een continue investering in de kwaliteit van haar kantoren. Door de toename in gebruik van online diensten worden de eisen voor de kantoren specifieker. Daarom ontwikkelt ING dit jaar verschillende kantorenformules, passend bij een specifiek marktgebied en specifieke klantbehoeften. Een van de nieuwe formules is het ING Advieskantoor. Klanten kunnen in dit kantoor terecht voor de meest uitgebreide dienstverlening en er is meer ruimte voor persoonlijke aandacht. Er is een verschuiving van focus: minder transacties en meer deskundig advies.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.