Ads Top

Pinnen voor gehandicapten

Er wordt al heel erg veel gepind. In 2011 bijna 2,3 miljard keer. Toch wordt er nog veel vaker contant betaald. Zo rond de 4 miljard keer. Zelfs in supermarkten betalen nog zes van de tien klanten contant. Dat komt deels doordat sommige klantgroepen moeite hebben met pinnen. Bijvoorbeeld mensen met een visuele beperking. Deze mensen krijgen drie dagen lang de gelegenheid eens rustig te oefenen met pinnen. Dit gebeurt op de ZIEZO beurs, de beurs voor iedereen die persoonlijk of beroepsmatig te maken heeft met mensen met  een visuele beperking. De beurs wordt gehouden van 12 tot en met 14 april in Expo Houten.
Op de stand van Viziris, de netwerkorganisatie van en voor mensen met een visuele beperking, staan drie betaalautomaten die veel in winkels en horecazaken gebruikt worden. Bezoekers kunnen daar op hun gemak oefenen met pinnen. Ook kunnen bezoekers bij medewerkers van Viziris en van de Betaalvereniging Nederland terecht voor al hun vragen over pinnen.
De pinnen-presentatie op de ZIEZO beurs  - op de EXPO in Houten - is gezamenlijk georganiseerd door Viziris, Betaalvereniging Nederland en de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen met als doel mensen met een visuele beperking gewoon mee te laten draaien in het normale maatschappelijke verkeer.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.