Ads Top

Gevangenisstraf geëist voor belastingfraude met kassa's

Het Functioneel Parket (FP) heeft voor de rechtbank Lelystad gevangenisstraffen geëist tegen twee verdachten vanwege een grootschalige belastingfraude met kassa's. Een bedrijf uit Almere en de twee leidinggevenden worden verdacht van het leveren van kassasystemen waarin een afroommodule aanwezig is. Hierdoor is op grote schaal belastingfraude en valsheid in geschrifte gefaciliteerd. Volgens de officier van justitie hebben verdachten het mogelijk gemaakt om belastingfraude te plegen, administraties te schonen en controles door de Belastingdienst te frustreren. Omzet is hierdoor buiten de boeken gebleven.
Uit het strafrechtelijk onderzoek, dat is uitgevoerd door de FIOD, is gebleken dat het bedrijf een kassasysteem op de markt heeft gebracht waarmee anderen in de gelegenheid zijn gesteld om dmv een verborgen optie omzet af te romen en daarmee belastingfraude te plegen. Een deel van de omzet is hierdoor buiten de administratie gebleven. En deze administratie vormt de basis voor de financiële verantwoording voor het voldoen aan de fiscale verplichtingen van een onderneming. De optie om af te romen is gevraagd en ongevraagd onder de aandacht van de gebruikers van het systeem gebracht ondersteund via de helpdesk van het bedrijf. Dit levert volgens de officier van justitie 'onmaatschappelijk ondernemen' op.
De 66-jarige eigenaar van het bedrijf en zijn 61-jarige vrouw worden verdacht van het medeplegen van belastingfraude en valsheid in geschrifte. De officier heeft tegen beide verdachten een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk geëist. De officier van justitie vindt het ernstig dat toen duidelijk was dat het leveren van systemen met een afroommodule strafrechtelijk werd aangepakt, dit voor hen geen aanleiding was om de module te verwijderen. Sterker nog ze hebben de module daarna nog dieper in het systeem weggestopt. Tegen het bedrijf is een geldboete van 100.000 euro geëist.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.