Ads Top

Half miljoen gebruikers voor FiNBOX

Op 15 februari introduceerden ABN AMRO, ING en Rabobank gezamenlijk FiNBOX, de nieuwe financiële inbox binnen internetbankieren. Het aantal aanmeldingen van consumenten is na de lancering explosief gestegen, met als resultaat bijna een half miljoen deelnemers. Het geeft aan dat het grote publiek positief staat tegenover het concept van digitale financiële post. Op dit moment versturen bijna 250 organisaties financiële post met FiNBOX. Voor de telecomwereld, die meestal voorop loopt op digitaal gebied, zijn vooral efficiency en groeiend klantgemak belangrijke beweegredenen om financiële post digitaal met FiNBOX te versturen.
Om te kunnen ontvangen in FiNBOX moet de klant aangemeld zijn bij een van de deelnemende organisaties. Dit kan de klant doen bij zijn bank of direct bij het betreffende bedrijf. Organisaties die willen versturen naar FiNBOX, kunnen contact opnemen met ‘billing service providers’ (BSP’s) om aangesloten te worden. De BSP is een intermediair tussen verzenders en banken en zorgt o.a. voor klantvalidatie, splitsen van fysieke en digitale data en het digitaal presenteren van nota’s. Bedrijven kunnen terecht bij Bluem, ING Invoice Services en PostNL.
FiNBOX is een initiatief van ABN AMRO, ING en Rabobank. Ook andere banken hebben inmiddels interesse getoond om FiNBOX toe te voegen aan hun internetbankieren. In FiNBOX kunnen rekeningen binnenkomen maar ook salarisstroken, pensioenoverzichten en polisbladen. Naast het ontvangen van financiële post heeft FiNBOX een bewaar- en uiteraard een betaalfunctie. FiNBOX is een doorontwikkeling op de eerder onder de namen Digitale Nota en NotaBox aangeboden dienstverlening.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.