Ads Top

Knapen spreekt kandidaten topfunctie Wereldbank

Staatssecretaris Ben Knapen van Buitenlandse Zaken sprak vandaag in Brussel met Jim Yong Kim, Ngozi Okonjo-Iweala en Jose Antonio Ocampo over hun kandidatuur voor de toppositie van de Wereldbank. Het Deense EU voorzitterschap had alle EU ministers van Ontwikkelingssamenwerking uitgenodigd om in discussie te gaan met de drie kandidaten.
‘Het is belangrijk om de drie kandidaten zelf te spreken. Nederland hecht waarde aan het open en transparante proces in de keuze van de toekomstige Wereldbankpresident’, aldus staatssecretaris Knapen. ‘Kwaliteit en ervaring van zijn voor Nederland uiteraard zeer belangrijke selectiecriteria.’
‘Ik ben vooral geïnteresseerd in de visie van de kandidaten op de rol van de Wereldbank in een veranderende wereld. De internationale hulparchitectuur moet hervormd worden en de Wereldbank moet daar ook op inspelen’, aldus de Staatssecretaris. Nederland sorteert daar al op voor met nieuw OS beleid door aansluiting te zoeken bij nieuwe spelers, in te zetten op economische ontwikkeling en samenwerking met het bedrijfsleven.
De drie kandidaten voor de topfunctie van de Wereldbank ontmoeten de komende maanden verschillende landen. Volgende week vergadert de Raad van Bewindvoerders van de Wereldbank over de selectieprocedure. De bewindvoerders vormen samen het bestuur van de ontwikkelingsbank, die in Washington is gevestigd. Het selectieproces moet eind april zijn afgerond. De huidige president van de Wereldbank Robert Zoellick legt per 1 juli 2012 zijn functie neer.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.