Ads Top

Gevangenisstraf van vier jaar geëist voor fraude in de goudsector

Het Functioneel Parket (FP) heeft  voor de rechtbank Den Haag een  gevangenisstraf van vier jaar geëist tegen een 38-jarige verdachte voor fraude in de goudsector. De man wordt verdacht van het opmaken van valse inkoopfacturen en valse belastingaangiften en het witwassen van belastinggelden. Volgens de officier van justitie heeft de verdachte op grote schaal de schatkist benadeeld, louter voor persoonlijk gewin.
Uit het strafrechtelijk onderzoek, dat is uitgevoerd door de FIOD, is gebleken dat verdachte aanzienlijke BTW-bedragen niet bij fiscus heeft aangegeven en/of afgedragen, omdat een groot aantal verkoopfacturen niet in de administratie werden opgenomen. Ook werden er op grote schaal inkoopfacturen vervalst, waardoor ten onrechte BTW-aftrek werd verkregen. De in- en verkopen hadden betrekking op goudleveringen en het nadeel voor de Belastingdienst bedraagt voor de jaren 2006, 2007 en 2008 ruim zes miljoen euro. De Belastingdienst heeft hiervoor reeds aanslagen opgelegd.
De officier van justitie vindt het ernstig dat de verdachte het systeem van BTW, dat gebaseerd is op vertrouwen en erop gericht is dat ondernemers hun geld snel terugontvangen, heeft misbruikt. Gelet op het fraudepatroon en het nadeelbedrag vindt de officier een gevangenisstraf  van vier jaar op zijn plaats.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.