Ads Top

Belangrijkste economen van Nederland starten een blog

Een collectief van topeconomen start heden een gezamenlijk blog op economie.nl. Het blog is een initiatief van Sandra Phlippen, hoofdredacteur van Economisch Statistische Berichten (ESB) en Marcel Canoy, hoofdeconoom van Ecorys en hoogleraar economie aan de Universiteit van Tilburg.
De economen Eric Bartelsman (Vrije Universiteit), Arnoud Boot (Universiteit van Amsterdam), Marco Haan (Rijksuniversiteit Groningen), Lex Hoogduin (Universiteit van Amsterdam), Bas Jacobs (Erasmus Universiteit Rotterdam), Thijs Knaap (Universiteit van Amsterdam), en Sweder van Wijnbergen (Universiteit van Amsterdam) hebben zich bij dit initiatief aangesloten. Phlippen en Canoy gaan zelf ook deel uitmaken van het schrijverscollectief.
Het blog zal opereren op de domeinnaam www.economie.nl. Ecorys (onderzoek en consultancy), de eigenaar van deze domeinnaam, heeft aan ESB het recht gegeven gebruik te maken van de domeinnaam. Met de ingebruikname van www.economie.nl hebben ESB en Ecorys hun historische banden weer aangehaald.
Op economie.nl zal ESB naast het blog podium ook alle ESB artikelen (1916-2012), een volledige economie-agenda en een 'wie-is-wie in economie' publiceren. Economie.nl wordt daarmee het communicatieplatform voor economie en beleid. De bloggers zullen ingaan op economische actualiteiten in binnen- en buitenland, met elkaar in debat gaan of de lezer wijzen op interessante onderzoeksbevindingen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.