Ads Top

Wetenschappers Sustainable Finance Lab bewerkstelligen onderzoek naar splitsing Nederlandse banken

Dankzij het optreden van wetenschappers van het Sustainable Finance Lab onder leiding van voormalig Rabo-topman en hoogleraar Duurzaamheid en maatschappelijke verandering aan de Universiteit Utrecht Herman Wijffels, komt er alsnog een onderzoek naar de splitsing van Nederlandse banken.
Begin maart dit jaar, had minister Jan Kees de Jager van Financiën nog aangegeven een splitsing naar nuts- en zakenbanken naar Angelsaksisch model in Nederland niet nodig te vinden. In een brief die de wetenschappers op 26 maart jl. naar de Tweede Kamer stuurden, pleitten Wijffels en zijn collega-wetenschappers voor het installeren van een werkgroep om de wenselijkheid van een splitsing te bestuderen.
Tijdens het Kamerdebat dat op 28 maart plaatsvond heeft minister De Jager de Kamer toegezegd een commissie in te stellen die in brede zin advies moet uitbrengen over de toekomstige structuur en organisatie van de Nederlandse bankensector. Deze commissie moet aan het werk in het verlengde van het advies dat een soortgelijke EU-commissie naar verwachting in oktober van dit jaar zal uitbrengen. Wijffels maakt deel uit van die EU-commissie.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.