Ads Top

Zorgverzekering, meeste consumenten stappen niet over

Consumenten kunnen volgend jaar tot 260 euro besparen op hun basiszorgverzekering. Toch zegt de meerderheid van de verzekerden per 1 januari niet over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Dat stelt vergelijkingssite Geld.nl op basis van een onafhankelijke peiling in opdracht van Geld.nl waaraan 1.800 respondenten deelnamen.
Ruim 53 procent is van plan volgend jaar bij de huidige verzekeraar te blijven. “Bijzonder”, vindt Paul Huibers van Geld.nl. “We klagen met z’n allen dat de zorgverzekering steeds duurder wordt, maar ondertussen doen we niets om het voor onszelf goedkoper te maken. Overstappen kan flink schelen in de portemonnee en is vaak helemaal niet zo veel werk. De zorgverzekering wordt ook in 2012 weer duurder en het loont daarom meer dan ooit om op zoek te gaan naar een zorgverzekeraar die een voordeligere premie biedt.”
Momenteel zegt 12 procent van de respondenten van plan te zijn de huidige verzekering op te zeggen en zich aan te melden bij een andere zorgverzekeraar. “Ten opzichte van vorig jaar constateren we een stijgende trend in het aantal consumenten dat zegt te willen overstappen. Het besef lijkt dus te groeien”, aldus Huibers. Vorig jaar wisselde nog slechts 5,5 procent van de ruim 16 miljoen verzekerden van zorgverzekeraar.
Meer dan een derde van de respondenten (36,5 procent) geeft aan nog niet te weten of ze willen overstappen. Huibers: “Overstappen blijft voor veel mensen een drempel, omdat ze denken dat vergelijken te ingewikkeld is. Ze vinden het vaak veel werk om alle voorwaarden naast elkaar te leggen en zo te bepalen welke verzekering voor hen de beste dekking biedt.”
Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste basispremie voor 2012 bedraagt op dit moment 22 euro per maand. Net als andere jaren is de consument volgend jaar het goedkoopst uit bij AnderZorg, onderdeel van Menzis. Daar bedraagt de basispremie 96,25 euro per maand. Het duurst is de restitutiepolis van Zilveren Kruis Achmea, met een maandpremie van 118,25 euro.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.