Ads Top

Nieuw crowdfunding platform

PitchStar is het nieuwe crowdfunding platform van Nederland dat gebaseerd is op de kolossale kracht van ‘social networking’ websites. Het initiatief biedt een digitaal platform voor alle soorten opvallende, creatieve en ingenieuze projecten, die van start kunnen gaan als potentiële investeerders deze ondersteunen.
Ondernemers, artiesten, muzikanten, schrijvers, kunstenaars en creatievelingen kunnen hun idee of project door middel van een digitale pitch presenteren aan familie, vrienden, connecties en iedereen die mogelijk geïnteresseerd is om zo geld te werven en uiteindelijk het idee te realiseren. Doordat alle social media zijn geïntegreerd in het platform kunnen, zowel pitchers als potentiële investeerders de desbetreffende pitch gemakkelijk verspreiden op het web. De ‘crowd’ is makkelijker te benaderen dan ooit tevoren!
De 'crowd’ bepaalt welke ideeën zullen overleven door wel of niet te investeren in een pitch. Of anders gezegd 'survival of the fittest' voor creatieve ideeën en projecten; als veel mensen ieder een klein bedrag investeren zal de pitch van start gaan. Pas als de pitch het target heeft behaald en de gestelde periode is verlopen wordt het bedrag overgemaakt om het project te realiseren. Als het target niet wordt behaald zal de pitch niet doorgaan en krijgen alle investeerders het geïnvesteerde bedrag weer terug om vervolgens weer in nieuwe pitches te investeren.
PitchStar is een initiatief van Wijnand Houweling en Alex Hendrikse in samenwerking met het Engelse bedrijf Crowdcube. Dit bedrijf is nu 10 maanden actief op de Engelse markt en heeft inmiddels belangstelling uit meer dan 20 landen. Nederland wordt het tweede land waar dit concept wordt gelanceerd en de verwachtingen zijn hooggespannen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.