Ads Top

Senioren beoordelen zorgverzekeraar op transparantie

Driekwart van de senioren is tevreden over zijn zorgverzekeraar en toch geeft 55% aan te overwegen om dit jaar over te stappen. Goedenwel.nl komt tot deze conclusie na een onderzoek onder 892 leden van haar 55plus community. De hoogte van de basispremie (25%) en de dekking (23%) zijn de voornaamste redenen om te switchen. Transparantie blijkt ook opvallend hoog te scoren: 12% zegt te willen overstappen naar een verzekeraar die meer inzicht biedt.
55plussers weten hun weg online inmiddels goed te vinden, zo blijkt ook uit dit onderzoek. 82% gebruikt bij voorkeur geen post of telefoon meer voor de communicatie met haar zorgverzekeraar, maar zoekt en vindt benodigde informatie online. Ook declareren, gegevens wijzigen en vragen stellen doen de ondervraagden liefst via het internet.
"De 55plusser van nu is zich zeer bewust van de verschillende mogelijkheden. Wij zien dat deze doelgroep zich goed informeert en bedrijven ook afrekent op geboden duidelijkheid en transparantie. Om in de behoefte aan keuzevrijheid tegemoet te komen hebben wij besloten om de leden dit jaar zelf hun zorgaanbieding te laten bepalen." aldus Dana Mons, formule manager Goedenwel.nl. Een zorgverzekeraar heeft de community in co-creatie laten bepalen welke aanvullende verzekering voor hen het meest relevant is. Op deze aanvullende verzekering krijgen zij de hoogste korting. "Een moderne aanpak die past bij de moderne senior, getuige de resultaten: in een week tijd deden bijna 900 leden mee aan de co-creatie." aldus Dana Mons.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.