Ads Top

Stress over zorgverzekering bij consumenten

Consumenten die zich oriënteren op een nieuwe zorgverzekering ervaren meer stress dan voorgaande jaren. De zorgverzekeraar ziet een sterke stijging van vragen over de zorgverzekering. Door de aangekondigde maatregelen vanuit het kabinet begrijpen Nederlanders niet meer voor welke zorg ze in 2012 precies verzekerd zullen zijn. Ook kost het hen veel moeite om informatie over hun specifieke situatie te vinden. Vanwege deze polisstress kloppen consumenten daarom vaker dan voorheen aan bij hun zorgverzekeraar. De meeste vragen hebben betrekking op de (financiële) gevolgen van de wettelijke wijzigingen op hun situatie en het eigen risico.
Fleur Dujardin, commercieel directeur van OHRA, bevestigt dat consumenten meer dan ooit stress ervaren bij het oriënteren op hun zorgverzekering. Dujardin: "Consumenten zien door de bomen het bos niet meer en hebben moeite om een zorgverzekering te kiezen die bij hun situatie past. Onze focus ligt daarom op voorlichting van consumenten, over de keuzes die zij kunnen maken. Alleen door consumenten direct te vertellen waar zij aan toe zijn, kunnen wij deze polisstress verlichten."
OHRA heeft een Top 5 samengesteld van onderwerpen waarover Nederlandse consumenten zich momenteel zorgen maken. De top drie bestaat uit onzekerheid over de veranderingen in de eigen polis, vergoedingen van tandheelkundige behandelingen en fysiotherapie, en welke zorg precies onder het eigen risico valt. Dujardin: "Consumenten maken zich vooral zorgen of de zorg die zij nodig hebben nog binnen hun huidige polis valt en of deze betaalbaar blijft. Ons advies: denk eerst goed na voor welke zorg je verzekerd wilt zijn, voordat je een verzekering kiest. Check of deze zorgkosten wel door de basisverzekering worden gedekt en bepaal dan of je een aanvullende verzekering nodig hebt."


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.