Ads Top

Ockto neemt Open Banking platform Bittiq over

Ockto kondigt vandaag de overname aan van Open Banking platform Bittiq. Met Bittiq haalt Ockto Open Banking software én expertise in huis. Hierdoor kan niet alleen banktransactie-informatie veilig worden ontsloten, maar wordt ook een belangrijke pijler van analyse, interpretatie en de verrijking van banktransacties toegevoegd aan het Ockto platform.

Het Bittiq platform zal binnen Ockto verder gaan als het Ockto Open Banking team. Robert Harreman, CEO van Ockto: “Wij beschikken al jaren over een PSD2-vergunning en staan onder toezicht van DNB en de AFM, maar hadden tot op heden niet de softwarecomponenten en expertise in huis om voorop te lopen in het Open Banking domein. Met het toevoegen van het Bittiq platform en team komt daar nu verandering in.”

Ockto zal deze componenten de komende jaren door ontwikkelen, afgestemd op de behoeften vanuit de markt. Dit zal tot significante verdere kostenbesparingen leiden en procesoptimalisaties in de onboarding van klanten en KYC-processen. Daarbij blijft vanzelfsprekend altijd voorop staan dat een consument via Ockto alleen de benodigde persoonsgegevens deelt die nodig zijn, en dat alleen na toestemming.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.