Ads Top

ING en De Hypotheker: geen kopie identiteitsbewijs meer nodig bij identificatie voor hypotheekaanvraag

ING en De Hypotheker starten als eerste hypotheekverstrekker en intermediair met het gebruik van digitale identificatie bij een hypotheekaanvraag. Dit is de volgende stap in het gebruik van brondata bij een hypotheekaanvraag waarin Ockto faciliteert met hun nieuwe dienst OcktoID.

Hiermee kunnen klanten zich eenvoudig digitaal identificeren via iDIN en de BasisRegistratie Personen (BRP). Een kopie van het identiteitsbewijs is daarmee niet meer nodig voor identificatie.

Klanten van ING en De Hypotheker hebben al de mogelijkheid om bijna alle benodigde gegevens voor een hypotheekaanvraag zelf via de app van Ockto te verzamelen. Via Ockto worden de benodigde gegevens voor een hypotheekaanvraag digitaal ontsloten bij de bron, waardoor de klant, hypotheekadviseur én geldverstrekker er zeker van zijn dat deze gegevens correct zijn. Naast de huidige brondata van onder andere MijnOverheid en het UWV wordt nu ook de identificatie toegevoegd. De klant hoeft hierdoor een document minder aan te leveren, wat het proces nog gemakkelijker en overzichtelijker maakt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.