Ads Top

Nederland op tijd klaar voor nieuwe ‘debitkaarten’

Buitenlandse bezoekers en Nederlanders met nieuwe betaalpassen van de merken Debit Mastercard en Visa Debit kunnen daarmee in de meeste Nederlandse winkels betalen. Hiermee wordt het project Debit Card Acceptatie (DCA) succesvol afgerond.

Dit project van Betaalvereniging Nederland samen met toonbankinstellingen, terminalleveranciers, transactieverwerkers, banken, Visa en Mastercard, had tot doel om vóór het einde van 2022 het merendeel van de betaalautomaten in Nederland aan te passen of te vervangen zodat ze geschikt zijn voor deze nieuwe ‘debitkaarten’.
 
Vooral bezoekers uit het buitenland hebben die nieuwe betaalpassen op zak en in toenemende mate ook Nederlanders. Tot voor kort was betalen met Debit Mastercard of Visa Debit in meer dan de helft van de winkels in Nederland niet mogelijk.
 
Bij het DCA-project moesten zo’n 425.000 betaalautomaten een software-upgrade op afstand krijgen. Toonbankondernemers hebben daarover bericht ontvangen van hun terminalleverancier of krijgen dat binnenkort. Een beperkte groep ondernemers met verouderde betaalautomaten waarvan de software niet meer kan worden bijgewerkt, hebben die vervangen of gaan dat alsnog doen.
 
Op PIN.NL kunnen ondernemers gratis voorlichtingsmateriaal bestellen, om bij de kassa te laten zien met welke kaartsoorten klanten kunnen pinnen: stickers, borden en zogeheten ‘wobblers’ met daarop de merklogo’s van de nieuwe betaalpassen.
 
Nu de meeste betaalautomaten daar klaar voor zijn en de rest snel volgt, kunnen de komende jaren 30 miljoen Nederlandse betaalpassen van de merken Maestro en V PAY geleidelijk worden vervangen. Naar verwachting zullen dan over zes jaar alle huidige Nederlandse betaalpassen zijn ingewisseld voor nieuwe passen van de merken Visa Debit en Debit Mastercard. In de tussentijd kan iedereen met een geldige betaalpas van V PAY of Maestro overal binnen Europa gewoon blijven betalen en contant geld opnemen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.