Ads Top

66 procent cryptobezitters heeft geen back-up

Twee derde van de cryptobezitters heeft geen backup van hun wallet. Daarnaast geeft slechts 44 procent van de bezitters een van hun naasten toegang tot hun wallet. Veel cryptobezitters slaan hun munten op in één wallet in plaats van verspreid over meerdere wallets. Dit blijkt uit de Cryptovaluta Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 4.000 Nederlanders.

Van de cryptobezitters heeft slechts 34 procent een back-up gemaakt van de wallet1 Mocht er iets gebeuren met hun software of hardware wallet of online aanbieder dan hebben zij alsnog toegang tot hun cryptomunten. Ruim twee derde van de bezitters (66%) kan dus geen toegang krijgen tot de crypto wallet als er iets mee gebeurt en lopen daarmee een hoog risico op verlies. Mannen (38%) blijken vaker een back-up te hebben van hun wallet dan vrouwen (23%).

Veel cryptobezitters hebben de zaken nog niet goed geregeld in het geval er iets met hen
gebeurt. Zo zegt een minderheid (44%) een persoon in hun omgeving te hebben die weet dat
zij cryptomunten hebben en heeft deze persoon ook toegang. Daarnaast zegt 41 procent dat anderen wel weten dat ze in crypto beleggen, maar dat anderen hier geen toegang toe hebben. 10 procent heeft anderen helemaal niet geïnformeerd én geen toegang gegeven. 50-plussers en mannen geven vaker aan dat iemand in de omgeving weet van de cryptomunten en ook toegang heeft.

Een ruime meerderheid (60%) van de cryptobezitters heeft één wallet om zijn cryptomunten in op te slaan. Mannen (42%) kiezen er vaker voor om hun munten te spreiden over meerdere wallets dan vrouwen (33%). Daarnaast valt op dat 50-plussers het vaakst slechts één wallet hebben (79%). Van de 35- tot 49-jarigen maakt twee derde gebruik van één wallet (66%). Bij  18- tot 34-jarigen is dit de helft (50%).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.