Ads Top

Bitvavo vindt terugbetalingsvoorstel Genesis niet acceptabel

Bitvavo moet mogelijk 84 miljoen afschrijven van de ruim 280 miljoen aan klantgelden die het had gestald bij cryptobroker Genesis. Waar Bitvavo eerst nog optimistisch was over de terugbetaling, wordt het voorstel van zijn zakenpartner op de website nu ‘onacceptabel’ genoemd.

Genesis heeft betalingsproblemen door het faillissement van FTX. Het bedrijf werd door Bitvavo  ingeschakeld voor het aanbieden van zogenoemde off-chain staking-diensten. Klanten laten hierbij voor onbepaalde periode cryptomunten vastzetten en ontvangen daar een beloning of rente over.

Op het blog schrijft Bitvavo: ‘Wij delen, net als Gemini, het vertrouwen dat er een oplossing kan worden gevonden naar tevredenheid van alle betrokkenen. Zelfs een mogelijke faillissementsbescherming (Chapter 11) van Genesis, zoals vorige week gesuggereerd werd in de WSJ, zou dit niet in gevaar brengen, omdat de bezittingen voorhanden zijn. Hetzelfde geldt voor een mogelijk onderzoek door de autoriteiten naar DCG zoals gepubliceerd door Bloomberg.’

Bitvavo is de meest gebruikte cryptobeurs van Nederland, met naar eigen zeggen een miljoen Nederlandse klanten en een beheerd vermogen van 1,6 miljard euro. De directie zegt zelf garant te staan voor eventuele stroppen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.