Ads Top

Uitstel aflossingen uitgebreid tot kredieten tot vijftig miljoen euro

Sinds het uitbreken van de coronacrisis in maart hebben banken in Nederland in aanvulling op het steunpakket van de overheid inmiddels ruim 111.000 ondernemers en bijna 24.000 consumenten financieel meer lucht gegeven.

Dat blijkt uit het overzicht dat de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) vandaag heeft gepubliceerd.

Met het uitstel van aflossingen en het verstrekken van leningen of meer kredietruimte aan bedrijven is in totaal inmiddels zeven miljard euro gemoeid (twee weken geleden nog 5,4 miljard euro).

Een aantal banken (ABN AMRO, ING, Rabobank en Triodos Bank) heeft via een gemeenschappelijke regeling de mogelijkheid voor ondernemers tot het uitstel van de betaling van aflossingen uitgebreid tot kredieten tot vijftig miljoen euro (was 2,5 miljoen euro). Voor klanten van ABN AMRO gold dit overigens al.

Het uitstel van aflossing geldt voor maximaal een half jaar en banken kunnen tot uiterlijk 30 juni aanbiedingen doen onder deze regeling.

Inmiddels hebben ruim 103.000 bedrijven uitstel van betaling gekregen van hun bank, met een totale waarde van 2,7 miljard euro. Daarnaast hebben banken inmiddels ongeveer achtduizend nieuwe financieringen verstrekt aan bedrijven, met een totale waarde van 4,3 miljard euro. Bijna tweeduizend van deze financieringen zijn verstrekt met een overheidsgarantie, met name via de Borgstellingsregeling Midden- en Kleinbedrijf Corona (BMKB-C).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.