Ads Top

Bijna kwart lenende Nederlanders heeft moeite met maandelijks aflossen

De coronacrisis heeft grote impact op de financiën van Nederlanders. Zo verwacht ruim één op de drie Nederlanders dat de crisis in de komende drie maanden negatieve invloed heeft op hun besteedbaar inkomen.

Dit blijkt uit representatief onderzoek dat is uitgevoerd door online consumentenadviseur Pricewise, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht.

Maandelijks aflossen wordt daardoor nog moeilijker. Al voor de coronacrisis bleek dat 23 procent van de lenende Nederlanders moeite heeft (gehad) met het maandelijks aflossen van hun lening.

Nu veel mensen in extra financiële problemen komen door het coronavirus, lassen kredietverstrekkers massaal een betaalpauze in voor deze groep en worden er strengere eisen gesteld voor het afsluiten van een lening.

Uit het onderzoek blijkt ook dat werkende mensen opvallend genoeg meer moeite hebben met het maandelijks aflossen van een lening dan niet-werkenden. Ook de 18- tot en met 44-jarigen hebben meer moeite met het aflossen van een lening dan de groep van 45 en ouder.

Een hypotheek (39 procent), persoonlijke lening (35%), creditcardschuld (29%), roodstand (28%) en doorlopend krediet (26%) zijn de populairste leningen onder de groep die moeite heeft (gehad) met het aflossen van hun lening. Sommige Nederlanders die lenen en moeite hebben met aflossen, hebben zelfs meerdere leningen op dit moment. Zo heeft maar liefst één op de vijf, twee persoonlijke leningen lopen.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.