Ads Top

Consumentenbond: Bankieren weer duurder

Bankieren is bij veel banken het afgelopen jaar opnieuw duurder geworden. Dat blijkt uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond.

Bij de Regiobank stegen de kosten met gemiddeld 13 procent het hardst. Ook bij ING stegen de kosten met 8 procent fors.

Het ING OranjePakket mét korting of Knab Plus behoren tot de goedkoopste opties. Voorwaarde voor het pakket van ING is wel dat de klant weinig contant geld opneemt. ING-klanten betalen in ruil voor de korting namelijk per geldopname 0,80 cent. Tot 5 opnames per jaar is dat lucratief.

Het betaalpakket bij de Regiobank is sinds november vorig jaar 9 procent duurder. Daarnaast verhoogde de bank de kosten voor geld pinnen buiten eurolanden van 2,25 naar 4 euro. En steeg het tarief voor betalen met de bankpas buiten eurolanden van 0,15 naar 0,30 euro per keer.

Deze prijsstijging geldt ook voor de ASN Bank en SNS, die net als Regiobank onderdeel van de Volksbank zijn.

Sommige banken bieden duurzaam bankieren als optie aan. Ook dat wordt flink duurder. Triodos Bank verhoogt met ingang van 1 juli de prijs van de betaalrekening met 43 naar 60 euro per jaar. Voor een gezamenlijke rekening betalen consumenten dan 96 euro, een stijging van 14 procent ten opzichte van het huidige tarief.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.