Ads Top

Aanhoudingen in phishingzaak

De politie heeft in een onderzoek naar grootschalige phishing twee verdachten aangehouden. Deze verdachten maakten misbruik van de coronacrisis om mensen op te lichten.

De verdachten deden zich voor als ING-medewerkers. Ze stuurden aan willekeurige personen een mail, waarin stond dat hun bankpassen moesten worden vervangen. Ook werd hierbij aangegeven dat het in verband met corona niet wenselijk was om hiervoor bij een bankfiliaal langs te gaan.

In de mail was een link ingevoegd die leidde naar een nagemaakte website, waar men alle gegevens kon invoeren. Vervolgens werden de gedupeerden telefonisch benaderd door de verdachten, waarbij zij zich voordeden als bankmedewerker. Zij gaven wederom uitleg over de ‘nieuwe werkwijze’ in verband met corona. Op deze manier kregen de verdachten de beschikking over cruciale bankgegevens, zoals inlognamen en wachtwoorden, waarmee deze fraude kon worden gepleegd.

De recherche schat in dat er meer dan 200 mensen de dupe zijn geworden van deze oplichtingspraktijken. Bekend is dat er in één geval al meer dan 20.000 euro is buitgemaakt.

De twee Amsterdammers zitten vast en worden a.s. maandag 11 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.