Ads Top

Financiering door banken van bedrijven in coronatijd stijgt tot elf miljard euro

Sinds het uitbreken van de coronacrisis hebben banken in Nederland in aanvulling op het steunpakket van de overheid inmiddels bijna 143.000 ondernemers en 28.000 consumenten financieel meer lucht gegeven.

Met het uitstel van aflossingen en het verstrekken van leningen of meer kredietruimte aan bedrijven is in totaal inmiddels elf miljard euro gemoeid (twee weken geleden nog zeven miljard en vier weken geleden 5,4 miljard euro).

Inmiddels hebben bijna 129.000 bedrijven uitstel van betaling gekregen van hun bank, met een totale waarde van 2,8 miljard euro. Daarnaast hebben banken inmiddels bijna 14.000 nieuwe financieringen verstrekt aan bedrijven, met een totale waarde van 8,6 miljard euro. 3050 van deze financieringen zijn verstrekt met een overheidsgarantie, met name via de Borgstellingsregeling Midden- en Kleinbedrijf Corona (BMKB-C).

Overigens is de verwachting voor de korte termijn dat de ondersteuning verder zal oplopen, zeker nu de overheid een financieringsregeling heeft aangekondigd voor bedrijven met een financieringsbehoefte tot 50.000 euro: de kleine kredieten corona garantieregeling (KKC). Deze regeling is mede op initiatief van de banken tot stand gekomen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.