Ads Top

'Veranker financiële educatie in curriculum van scholen!'

Banken vinden het belangrijk dat financiële kennis en vaardigheden een vast onderdeel vormen van het lesaanbod op scholen. Door kinderen al jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.

Het is daarom goed dat financiële educatie een plek heeft gekregen in de voorstellen van Curriculum.nu, waarin leraren en schoolleiders aanbevelingen doen voor een nieuw lesprogramma aan minister Slob.

In een brief roepen banken en andere organisaties uit het platform Wijzer in geldzaken de Tweede Kamer op om deze voorstellen over te nemen zodat dit belangrijke onderwerp wordt verankerd in ons onderwijs.

Leren omgaan met geld wordt steeds belangrijker. Lenen begint vaak al vroeg, schulden vormen ook voor jongeren steeds vaker een probleem. Ook zijn jongeren vanaf hun 18e jaar wettelijk financieel zelfstandig en daardoor verantwoordelijk voor alle financiële keuzes. Voor het aanvragen van toeslagen, het regelen van een zorgverzekering en het doen van belastingaangifte. Financiële kennis en vaardigheden zijn verder noodzakelijk bij het plannen van geldzaken. Het zou dan ook goed zijn als dit belangrijke onderwerp eindelijk onderdeel wordt van het lesprogramma van scholen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.