Ads Top

Geldvoorelkaar.nl: grens 200 miljoen euro aan crowdfunding doorbroken

Via crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl zijn sinds de oprichting ruim 1600 Nederlandse mkb-ondernemingen gefinancierd. In totaal is via het platform meer dan 200 miljoen euro crowdfunding gerealiseerd, zonder steun van de overheid of institutioneel geld.

Geldvoorelkaar.nl werd in 2010 opgericht om een (deel-)oplossing te bieden aan het Nederlandse midden- en kleinbedrijf, dat in die periode steeds meer moeite kreeg met het aantrekken van bancaire financiering. Dit probleem is nog steeds actueel.

Niet alleen de financierbaarheid van het mkb is een uitdaging gebleven; ook rendement realiseren op vermogen is door de extreem lage rente vergoeding en hoge aandelen koersen een zoektocht geworden.

De oprichter van Geldvoorelkaar.nl verwacht ook voor volgend jaar een sterke groei van de crowdfundingmarkt: 'Naar verwachting zal de crowdfundingmarkt in Nederland dit jaar 35 procent groeien tot circa 450 miljoen euro. Geldvoorelkaar.nl verwacht dit jaar een groei van 75% in fundingvolume ten opzichte van 2018. We concluderen hieruit dat steeds meer investeerders en ondernemers interesse tonen in de ontwikkeling en mogelijkheden van crowdfunding.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.