Ads Top

Beleggers zien 2020 met vertrouwen tegemoet

Het vertrouwen van beleggers is ten opzicht van november ook in december weer verder gestegen: de ING BeleggersBarometer staat in de laatste maand van het jaar op 128 punten en is daarmee weer op het niveau van juli dit jaar.

Beleggers kijken positief terug op het afgelopen half jaar en verwachten ook voor de komende maanden een waardegroei van hun beleggingsportefeuille en een verder stijgende AEX. Bijna de helft van hen voorspelt dat de AEX in maart 2020 op een stand van 602 zal staan; de hoogste schatting sinds de start van de BeleggersBarometer in 2001. Een vijfde is meer bezorgd en voorziet een daling van de AEX.

Beleggers geven ondanks de positieve verwachtingen nog steeds de voorkeur aan het beleggen in minder risicovolle sectoren. Wel zijn er steeds meer beleggers die het juist nu een goede tijd vinden om te beleggen in risicovolle sectoren. Henry van Heijster, investment manager bij ING, kan zich wel vinden in zo’n tweeledige benadering. “Wij hebben onlangs de sector communicatiediensten opgehoogd, omdat deze een mooie combinatie biedt van volatielere bedrijven in media, entertainment en internet en meer stabiele telecombedrijven.”

Gemiddeld hebben beleggers de afgelopen 4 maanden een rendement van 11% behaald. Vergeleken met augustus dit jaar is de groep beleggers met een rendement van 15% en hoger flink gestegen (van 7% naar 14%). Bovendien is het aantal beleggers met een negatief rendement kleiner geworden. Van de voorgelegde telecom aandelen verwacht 11% van de beleggers dat China Mobile het meeste rendement zal behalen in de komende drie maanden, direct gevolgd door KPN (10%).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.