Ads Top

ABN AMRO stopt als eerste grootbank met doorlopend krediet

Steeds meer kredietverstrekkers nemen afscheid van het doorlopend krediet. Per 9 december komt daar voor het eerst ook een grootbank bij. ABN AMRO verstrekt vanaf die datum geen nieuwe Flexibele leningen meer. Amanda Bulthuis van de financiele vergelijkingssite Geld.nl noemt het stoppen met doorlopend kredieten als “een positieve ontwikkeling”.

De vergelijkingssite berichtte eerder al dat het doorlopend krediet als leenvorm een aflopende zaak aan het worden is. Findio en Interbank stopten eerder dit jaar al met hun doorlopend kredieten. En de relatief nieuwe kredietverstrekkers BNP Paribas en Lender&Spender hebben vanaf het begin af aan al geen doorlopend krediet aangeboden. “Dat zich nu voor het eerst een grootbank bij dit rijtje voegt, toont wel aan dat het doorlopend krediet als leenvorm op zijn einde loopt”, zegt Amanda Bulthuis.

Geld.nl vindt deze ontwikkelingen een goede zaak. “Een krediet waar je je leven lang opnieuw opnames uit kunt doen, vergt voor veel mensen te veel discipline, waardoor ze het nooit helemaal aflossen en het eigenlijk een doodlopend krediet wordt”, legt Amanda Bulthuis van Geld.nl uit. “Een persoonlijke lening, waarbij je elke maand aflost, is vaak verstandiger en heeft meestal ook nog eens een lagere rente.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.