Ads Top

42 procent Nederlanders wil meer premie betalen voor aanpak van zorgproblemen

Bijna de helft van de Nederlanders is bereid meer te betalen voor hun maandelijkse zorgverzekeringspremie als de salarissen daardoor omhoog gaan in de zorg óf het personeelstekort in ziekenhuizen of verpleeghuizen opgelost wordt. Ook is de gemiddelde Nederlander in de keuze voor een zorgverzekering erg prijsgedreven. Dat blijkt deze week uit grootschalig onderzoek naar het online afsluiten van een zorgverzekering. Aan de studie van onderzoeksbureau WUA deden in totaal 1.200 consumenten mee.

In totaal geeft 42 procent van de respondenten aan het helemaal eens tot enigszins eens te zijn met de stelling “Ik ben bereid meer te betalen voor mijn zorgverzekering als dat betekent dat de salarissen omhoog gaan in de zorg.” Ook op de stelling “Ik ben bereid meer te betalen als daarmee het personeelstekort in ziekenhuizen en verpleeghuizen opgelost wordt” wordt door bijna de helft positief gereageerd.

Loyaliteit bij verzekeraar minder belangrijk dan lagere premie
Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde Nederlander in de keuze voor een zorgverzekering erg prijs gedreven is. Bijna 70 procent gaf aan 'Direct over te stappen naar een andere aanbieder bij een lagere premie met dezelfde dekking'.

Naar welke aanbieder men overstapt, is voor een kleine meerderheid van de consumenten in het onderzoek van onderschikt belang (54%). Uit het onderzoek blijkt dat 38 procent bereid is om dit zorgseizoen over te stappen, 28 procent blijft en 35 procent twijfelt nog.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.