Ads Top

Duizenden minima raken goedkope gemeentepolis kwijt

Ruim 14000 minima raken hun goedkope zorgverzekering via de gemeente kwijt of dreigen die te verliezen. Dat blijkt uit onderzoek van Kassa. In zeker tien gemeenten stopt de gemeentepolis of gaat die waarschijnlijk verdwijnen. Vaak omdat de zorgverzekeraar besluit te vertrekken, soms omdat de gemeente uit ontevredenheid over het aanbod zelf de stekker uit de gemeentepolis trekt.

Volgend jaar verdwijnt de verzekering uit Apeldoorn, Brummen, Epe, Woudenberg, Renkum, Dalfsen en Borger-Odoorn. Bij de eerste 5 gemeenten is nu Menzis nog de aanbieder, bij de laatste 2 gaat het om Zilveren Kruis. In deze gemeenten hebben nu nog 8367 mensen een gemeentepolis. In 2021 dreigt in nog eens 3 gemeenten de gemeentepolis geheel te verdwijnen. Dan vertrekt zorgverzekeraar Menzis ook uit Almere, Heerde en Hattem. Het is de 3 gemeenten nog niet gelukt een alternatieve aanbieder te vinden. Hier hebben nog eens een 5930 op dit moment een gemeentepolis.

Uit gegevens van BS&F, een adviesbureau dat gemeenten helpt bij de gemeentepolis, blijkt dat het aantal gemeenten zonder polis volgend jaar bijna verdubbeld. Op dit moment gaat het om 8 gemeenten, volgend jaar zijn het er al 15. Dat aantal loopt dus in 2021 mogelijk nog verder op.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.