Ads Top

SNS Bank kampt met tegenvallers

SNS Bank zag nettowinst het afgelopen halfjaar met een kwart dalen naar 181 miljoen euro. Oorzaak zijn de verliezen op incidentele posten, de lage rente en hogere wettelijke heffingen.

SNS Bank trok afgelopen halfjaar per saldo dertigduizend nieuwe klanten en verstrekte daarbij vooral meer nieuwe hypotheken dan een jaar eerder.

'In het eerste halfjaar van 2016 zijn we ons blijven inzetten om onze visie op mensgericht, maatschappelijk en duurzaam bankieren te vertalen in nuttige producten en diensten, wat zal leiden tot een verdere verbetering van klantervaringen,' aldus Maurice Oostendorp, directievoorzitter van SNS Bank. 'Ons klantenbestand groeide verder dankzij de groei in nieuwe betaalrekeningen. Een op de vier nieuwe betaalrekeningen in Nederland werd bij een van de merken van SNS Bank geopend. De nieuwe hypotheekproductie steeg fors en ons marktaandeel in nieuwe hypotheekproductie ontwikkelt zich naar het beoogde niveau. Onze kapitaalpositie bleef sterk en we rapporteerden een solide nettowinst. In de toekomst gaan we ons volledig richten op de implementatie van ons aangescherpte strategisch plan. De belangrijkste prioriteiten hiervan zijn de versterking van onze maatschappelijke identiteit, de verdere verbetering van onze bedrijfsvoering en de aanscherping van ons innovatiebeleid.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.