Ads Top

Vals geld blijft hardnekkig probleem voor winkeliers

Vals geld blijft een probleem. Dat zegt Detailhandel Nederland op basis van de halfjaarlijkse vals geld update van de Europese Centrale Bank en De Nederlandsche Bank. Vooral winkeliers blijven daar de dupe van, want vals geld inruilen voor echt geld, dat mag niet.

“Een vals biljet in de kassalade krijgt een winkelier namelijk niet vergoed”, legt Michel van Bommel van Detailhandel Nederland uit. “Een winkelier kan zich hiervoor verzekeren, maar dat betekent extra kosten. Dus moet een winkelier zelf voor goed detectiemateriaal zorgen en deze ook up to date houden. Daarnaast moet de winkelier altijd goed blijven controleren. Waakzaamheid is het advies.“

Er werden het afgelopen half jaar 26.000 valse biljetten onderschept  in Nederland, voornamelijk briefjes van 50 en 20 euro. “We zien gelukkig een dalende lijn, maar blijkbaar is valsmunterij nog steeds lucratief en blijft daarmee een hardnekkig probleem waar zowel winkelier als uiteindelijk de consument de dupe van zijn”. De strijd tegen valse eurobiljetten moet daarom onverminderd doorgaan”, vindt Detailhandel Nederland.

Detailhandel Nederland is daarom blij dat het – net gepresenteerde - nieuwe biljet van 50 euro in april 2017 op de markt komt. Het 50 euro biljet is namelijk het meest vervalste biljet in Europa. “We verwachten dat dit nieuwe biljet vals geld een stuk zal terugdringen en dat is hard nodig.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.