Ads Top

Koningin Máxima bezoekt verzekeringslessen

Hare Majesteit Koningin Máxima woont dinsdagochtend 13 september op uitnodiging van het Verbond van Verzekeraars twee speciale verzekeringslessen bij op het ROC van Amsterdam - MBO College Amstelland in Amstelveen.

De lessen zijn, op initiatief van het Verbond, samengesteld door het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) en het bureau voor maatschappelijke innovatie Diversion. Ook is Koningin Máxima, samen met staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, aanwezig bij een rondetafelgesprek over schuldenproblematiek en schooluitval van studenten in het mbo en vmbo. Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform Wijzer in Geldzaken.

Verzekeraars spannen zich al jaren in voor financiële educatie, tot nu toe vooral in de Week van het geld door kinderen in de hoogste groepen van de basisschool kritisch te leren nadenken over geld en risico’s. Sinds dit jaar richt de sector zich ook op een nieuwe doelgroep: mbo-studenten van niveau 3 en 4. Uit onder meer Nibud-onderzoek blijkt dat mbo-leerlingen een financieel kwetsbaar groep zijn. Van de mbo’ers heeft 37 procent één of meer schulden, en 20 procent komt vaak of altijd geld tekort. Docenten op het mbo hebben behoefte aan lesmateriaal op het gebied van financiële educatie. De mbo-leerlingen zijn een kwetsbare groep: ze verdienen eerder dan hun leeftijdgenoten geld, maar ze weten hier niet altijd goed mee om te gaan.

In maart 2016 heeft het Verbond pilotlessen gehouden over het onderwerp 'risico's en verzekeren'. Deze maken nu deel uit van het Moneyways-programma voor mbo-studenten. De lessen worden gegeven door zogeheten 'peer educators', leeftijdsgenoten opgeleid via Diversion, die dicht bij de mbo-studenten staan. Via interactieve kennisopdrachten, dialoog en persoonlijke ervaringen bieden zij inzicht in financiële risico's en verzekeren.

Het bezoek van Koningin Máxima wordt afgesloten met een rondetafelgesprek over de relatie tussen schulden en schooluitval en het nut van financiële educatie. Naast staatssecretaris Dekker van Onderwijs sluiten hier ook onderzoekers, docenten en mbo-studenten aan.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.