Ads Top

Nettowinst Rabo sterk gedaald

De nettowinst van de Rabobank is het afgelopen halfjaar met 39 procent gedaald, deels door reorganisatiekosten en een extra voorziening voor de compensatie van zakelijke klanten met een rentederivaat. De nettowinst bedroeg 924 miljoen euro.

Daarnaast leidde marktvolatiliteit tot een lagere waardering van enkele financiële instrumenten en werd de winst gedrukt door hogere toezichtsheffingen.

Het herstel van de Nederlandse economie droeg wel bij aan een scherpe daling van de kosten kredietverliezen, die 208 miljoen euro lager uitkwamen dan in de eerste helft van 2015. De kosten kredietverliezen bedroegen 148 miljoen, gelijk aan 7 basispunten van de gemiddelde kredietportefeuille.

Rabo heeft zijn organisatie ingrijpend gewijzigd. Per 1 januari is de nieuwe coöperatieve structuur van kracht en de implementatie daarvan is volgens de bank succesvol verlopen.

De digitalisering van onze dienstverlening en het doorvoeren van noodzakelijke efficiencyverbeteringen in vooral de back-office en ondersteunende diensten verloopt volgens Rabo in hoog tempo.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.